Välkomna på kräfthelg hos Carl-Jan!

Varmt välkomna till kräfthelg hemma hos mig på Saxå Bruk, beläget mitt emellan Grythyttan och Filipstad.

I samarbete med Svenskar i Världen, Internationella Klubben och
1.6 miljonerklubben/2.6 miljonerklubben ordnar vi en Kräfthelg på Saxå Herrgård.

Datum: 14–16 augusti 20l5.

Veckoslutet inleds på fredagskvällen med buffémiddag i Gårdskapellet. Kvällen avslutas med ett kåseri om Saxå Bruk i herrgårdens Rosa Sal. För den som önskar, samt om vädret tillåter, läggs kräftburarna ut i sjön Saxen på eftermiddagen. Om morgonen, dagen därpå, vittjas kräftburarna, i augustimånadens soluppgång. Därefter tar jag Er med på ett besök till Måltidens Hus, där vi bland annat tar del av Tore Wretmans unika kokbokssamling och tittar in i Gastronomiska Teatern. Lunch serveras på Grythyttans Gästgivaregård. Därefter åker vi till Alfreds Nobels hem, Björkborn, utanför Karlskoga. Kvällen bjuder ett kräftkalas samt middag med historisk accent. På söndagen, efter frukost, finns det möjlighet till golfspel på golfbanan som är belägen på Saxå Bruks marker, i direkt anslutning till herrgården.

Carl Jan Granqvist

Detaljerat program och arrangemangsfakta om helgen hittar du här