Vinn biljetter till musikfestivalen O/Modernt

Den 12-17 juni är det musikfestival på Ulriksdals Slottsteater i Solna utanför Stockholm. Alla medlemmar i Svenskar i Världen erbjuds 20 % rabatt på biljetterna till valfri föreställning. Ange koden OMODERNT för att erhålla rabatten.

Vinn fribiljetter

Därutöver lottar vi ut sex fribiljetter till föreställningen på onsdagen: Låt oss göra Man, Kvinna … och Fisk! Enligt det gamla testamentet skapade Gud mannen och kvinnan. Senare, för att rädda de sista levande varelserna från syndafloden, beordrade han Noa att ta två exemplar av varje djur, ett manligt och ett kvinnligt, ombord på arken.

Låt det bli Jazz! Kvällen öppnas med Milhauds ”La création du monde”, inpirerad av musik hörd på Harlems gator och fortsätter med Olli Mustonens pianokvintett. Schuberts “Forellkvintett” avslutar kvällen. Vill du vara med i utlottningen av två fribiljetter per person till onsdagskvällens konsert, maila namn och kontaktuppgifter och antal biljetter (max två per person) till redaktor@sviv.se senast den 11 juni klockan 12.00 mitt på dagen svensk tid. Ni som vinner fribiljetter meddelas senast den 12 juni via mail och får biljetterna utanför entrén av Svenskar i Världens personal.

Domenico Scarlatti är årets musa

Under de senaste århundradena har det förgångna varit den självklara inspirationskällan och utgångspunkten för konstnärer i allmänhet, och tonsättare i synnerhet. Exempelvis uppkom operan, den mest extravaganta av konstformer, som ett resultat av 1500-talets spekulationer kring grekisk musik och den roll den antogs ha spelat i antikens samhälle.

Musikfestivalen O/MODERNT hyllar detta tillbakablickande genom att utforska relationerna mellan tidigare kompositörers verk och dagens konstnärliga och intellektuella uttryck inom musik, bildkonst, dans, teater, film, poesi, litteratur och vetenskap, för att nämna några områden. Domenico Scarlatti är musan som låtit inspirera den femte upplagan av festivalen O/MODERNT på temat tvåsamhet.

Några av höjdpunkterna 2015 är Vivaldi och Rockmusik, youtube sensationen Zen Balancer Miyoko Shida, Polarprisvinnaren Evelyn Glennie, ett möte med Svante Henrysson och en rappartist.

Ladda ner 2015 års program eller läs mer om programmet på hemsidan.

Boka biljetter här och kom ihåg koden O/MODERNT som ger dig 20 % rabatt om du är medlem i Svenskar i Världen

Är du i Stockholmstrakten kan vi verkligen rekommendera de trevliga föreställningarna i ljuvliga Ulriksdal där svensk sommar brukar komma till sin fulla rätt i skönaste grönska.