Du kan följa Prinsbröllopet via SVT Play

Imorgon lördagen den 13 juni 2015 gifter sig Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Vigselakten startar klockan 16.30 lokal tid i Slottskyrkan i Gamla Stan i Stockholm. Vigselförrättare är överhovpredikant Lars-Göran Lönnermark, tidigare biskop i Skara stift. Indieartisten David Pagmar ska uppträda i kyrkan med låten Paraply, Salem Al Fakir spelar samt musiker ur Kungliga Filharmonikerna.

Var du än befinner dig i världen kan du se vigseln, kortegen och kvällens festligheter med middag, tal och tårta via SVT Play – under förutsättning att du har uppkoppling förstås. Programmet teckenspråkstolkas och kan även ses i mobilen. Programledare för sändningen är Ebba Kleberg von Sydow, Pernilla Månsson Colt och Mark Levengood. Kommentatorer är John Chrispinsson och Roger Lundgren.

Enligt SMHI ska det bli strålande sol och vackert väder under lördagen i Stockholm. Det kommer att råda flygförbud över stora delar av centrala delarna av staden. Flygförbudet mellan klockan 12 och 20 gäller flygplan, helikoptrar, så kallade drönare och modellflyg, enligt Transportstyrelsen.

Litet om Sofia Hellqvist

Sofia Hellqvists mamma är från Älvdalen och hennes pappa är född i Danmark. Gymnasiet gick hon i Vansbro på en estetisk linje. I New York utbildade sig Sofia Hellqvist till certifierad yogalärare och startade därefter ett Yogacenter på Manhattan. Hon studerade redovisning med inriktning mot affärsutveckling vid New York Institute of English and Business. Sofia Hellqvist har även studerat vid Stockholms Universitet, bland annat global etik och barn- och ungdomsvetenskap.

Project Playground

2009 var Sofia Hellqvist i Ghana och jobbade som volontär. Året därpå grundade hon organisationen Project Playground tillsammans med Frida Vesterberg. Organisationen hjälper utsatta barn och ungdomar i Kapstaden i Sydafrika. Sofia satsade 20 000 kronor av sina egna pengar vid starten och idag har verksamheten miljonomsättning. Hon var först generalsekretare och är idag hedersordförande. Prins Carl Philip är hedersledamot i styrelsen. Project Playground har 50 anställda varav de allra flesta i Sydafrika. Över 300 barn är registrerade i verksamheten. Project Playground är en av de största arbetsgivarna i kåkstaden Langa och bidrar till minskad arbetslöshet.

Länk till Prinsbröllopet som sänds från klockan 15.00 lördagen den 13 juni 2015

(http://www.svtplay.se/video/3004734/prinsbrollopet-teckensprakstolkat/prinsbrollopet-teckentolkat-prinsbrollopet-teckentolkat)