Måns Zelmerlöv vinner för Sverige!

Sverige vinnare av Eurovision Song Contest 2015

Måns Zelmerlöv är hela Sveriges hjälte. Sverige vann årets Eurovision Song Contest när finalen hölls i Wien, Österrike, i lördags. Det innebär att den 60-åriga musiktävlingen kommer hållas i Sverige nästa år. Diskussionerna är redan igång om vilken arena och vilken stad som ska få vara värd för evenemanget.

Vi har gratulerat Måns till segern å alla utlandssvenskars vägnar. Tack vare att SVT Play sände Eurovision Song Contest (ESC), kunde svenskar över hela världen se Måns tävla och vinna.

Facebook frågade vi utlandssvenskar om de tittade på ESC i lördags. Och som de tittade! Vi har fått svar från många delar av världen; England, Spanien, Italien, Norge, Frankrike, Nya Zeeland, Grekland, Australien, Dubai, Texas USA, Arizona USA, Schweiz, Skottland, Tyskland, Thailand, Singapore och Colombia för att nämna några. Svenska Kyrkan är för många en uppsamlingsplats. I London hade fler än 100 svenskar samlats för att heja på Måns och Sverige och fira segern.