Pension utomlands

Beskattning av pensionsinkomster ser olika ut i olika länder, och den som har möjlighet till en flytt kan tjäna på att ta ut pensionen utomlands. Detta skrev Svenska Dagbladet i sin Näringslivsbilaga häromdagen. Förutom beskattningen måste man anmäla till Pensionsmyndigheten att man ska flytta och varje år ska man skicka ett levnadsintyg till myndigheten, för att man ska fortsätta få ut sin svenska pension. Viktigt att veta är också att den som får svensk garantipension inte längre har rätt till denna om man bosätter sig utanför EU.

Om du planerar att pensionera dig utomlands och behöver råd, då kan du kontakta vårt kansli. Som medlem får man råd av vår pensionsexpert (är du inte medlem kan du bli det genom att klicka på ”Bli medlem” uppe i högerspalten).

Läs SvD´s artikel i sin helhet här.

Läs mer om