Almedalsveckan slår nya rekord under supervalåret

Almedalsveckan i Visby har utvecklats till en viktig mötesplats för debatt, politiska samtal och mingel och Svenskar i Världen är på plats och bevakar.  Cirka 3 300 evenemang anordnas under veckan – ett rekord detta supervalår. Med riksdagspartierna som huvudarrangör är höjdpunkterna naturligtvis partiledarnas tal, men här finns gott om möjlighet att lyssna till EU-politiker, jämställdhetsdebattörer, miljöaktivister med flera.

Annika Rembe i AlmedalenAlmedalsveckan startade redan 1968 när socialdemokraten Olof Palme talade från ett lastbilsflak vid Kruttornet intill Almedalen. Sedan dess har evenemanget utvecklats successivt för att på senare år vuxit närmast explosionsartat. 2013 fanns 727 ackrediterade journalister och mängden besökare beräknades till drygt 20 000 personer.

På övre bilden syns Italiens ambassadör Elena Basile intervjuas om Italiens ordförandeskap i EU av Pernilla Baralt från EU-kommissionen i Stockholm samt här intill SVIV:s styrelseledamot Annika Rembe, chef för Svenska Institutet, som diskuterade hur vi ska kunna attrahera talanger till Sverige.