Uppskattat mingel gav hemvändare nya kontakter

Intresset var stort när Svenskar i Världen, tillsammans med bemanningsföretaget MultiMind, bjöd in hemvändare till mingel. Arrangemanget var en del av SVIV:s projekt ”Tillvarata internationell kompetens med syfte att öka möjligheterna för hemvändarna att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Inbjudna var även Svenskar i Världens Guldpartnerföretag.

 

– Vi ser träffen som en bra möjlighet för hemvändarna att utvidga sina kontaktnät för att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Samtidigt är det även en bra möjlighet för våra partnerföretag att få presentera sina företag och knyta nya kontakter med personer som har internationell kompetens, konstaterade Staffan Paues, ordförande i Hemvändargruppen.

 

Bild: Träffen inleddes med drink och presentationer och därefter serverades en härlig buffé med tillfälle till frågor och mingel. På bilden berättar Sofia Tegsell om sitt företag EF.

–  Det är alltid inspirerande att träffa internationella svenskar, konstaterar Sofia Tegsell från EF, Education First. De bidrar med ett större perspektiv och är en frisk fläkt som många gånger är behövligt på den svenska arbetsmarknaden och i sociala sammanhang generellt.

Deltagarna är en brokig skara i alla åldrar och som verkat på den globala arenan olika länge. Gemensamt för dem alla är dock att de har anammat en stor flexibilitet och anpassningsförmåga för att klara sig väl under de annorlunda förutsättningarna utomlands. Flexibilitet är något som EF sätter stort värde på.

 

 

Är du hemvändare med internationell kompetens kan du ladda upp din profil/CV på MultiMinds hemsida, varefter du sedan kan matchas med rekryterande företag.