SVT:s nyheter tar paus under OS

Svenskar ute i världen kommer inte kunna se några av SVT:s nyhetssändningar i SVT Play under de olympiska spelen. 

Enligt Svenska Dagbladet får inte SVT, av upphovsrättsliga skäl, sända några klipp från OS och det påverkar alla nyhetssändningar förutom Kulturnyheterna. Men från och med igår kommer en redigerad version av Rapport klockan 19.30 att sändas senare varje kväll så länge som OS pågår.

Uppehållet kommer att vara fram till och med den 24 februari. Kaj Lundahl i Spanien är en av de utlandssvenskar som besviket ringt SvD och berättat att han inte längre verkade kunna se några svenska nyheter på SVT.

– Men det gäller bara under OS och dessutom skulle en redigerad och kortad nyhetssändning lagts ut även under fredagen, men tyvärr blev det inte så. Men från och med lördag ska det fungera på kvällarna, säger Camilla Hagert på SVT:s pressjour.

Läs mer om

,