Ytterligare inskränkningar i pass-servicen

Nu försvinner drop in-tiderna från svenska passexpeditionerna i Stockholms län. Från och med den 13 januari måste du boka tid för att förnya eller göra ett nytt pass. Försök har redan gjorts under hösten vid polisdistrikten i Nacka och Roslagen och enligt polisen har dessa fungerat över förväntan med en lugnare miljö för såväl kunder som personal.

Och nu gäller alltså kraven på tidsbokning för hela Stockholms län, så är det där du avser att förnya passet, se till att boka i god tid för att få tiden att stämma med ditt eventuella besök.

Enligt Karin Yngvarsson från polisen tar det cirka fem dagar att få ett pass varför hon rekommenderar den ansökande att vara ute två till tre veckor innan resan. Framåt våren i april, maj när många planerar inför semestern kan tiderna bli fullbokade.

Även i Östergötlands, Södermanlands, Jönköpings, Kronobergs och Kalmars län kan man boka tid men där finns fortfarande även drop-in. Bokningen kan göras på www.polisen.se såväl som på telefon 114 14 (från utlandet +46 77 114 14 00) och i receptionen på polisens passmyndigheter.