Vem ska efterträda Zlatan Ibrahimovic och bli Årets Svensk i Världen 2014?

Är du medlem och har förslag på vem som skulle kunna axla manteln som Årets Svensk i Världen 2014 – skicka in ditt förslag till styrelsen/valkommittén. Kandidaten måste dock passa in i kriterierna nedan.

 

Foto: Zlatan Ibrahimovic tog emot priset 2013. Fotograf: Philip Bernhard

Sedan 1988 utser Svenskar i Världen årligen en svensk som gjort framstående insatser för att profilera Sverige internationellt inom kultur, näringsliv, vetenskap, idrott eller på det humanitära området. 

 

Hittills har följande personer fått utmärkelsen:

Benny Andersson och Björn Ulvaeus, Percy Barnevik, Yngve Bergqvist, Lennart och Sonja Bernadotte, Hans Blix, Oscar Carlsson, Sven Göran Eriksson, Lars Gustafsson, Pontus Hultén, Bertil Hult, Peter Jablonski, bröderna Jonas och Robert af Jochnick, Ingvar Kamprad, Torbjörn Lagerwall, Håkan Lans, Astrid Lindgren, Adolf H Lundin, Agneta Nilsson, Hans Rausing, Jan-Ove Waldner, Margot Wallström, Anne-Sofie von Otter, Annika Sörenstam, Peter Wallenberg, Hans Rosling och slutligen Zlatan Ibrahimovic år 2013.

Förslaget kan du e-posta till sviv@sviv.se