Lyckan ligger i Norden

Lyckan ligger i NordenFunderar du på att flytta och funderar över vart? Då kan du ta hjälp av FN:s lista över de lyckligaste länderna i världen, ”World Happiness Report 2013”. Och det verkar inte vara sydlig värme som skapar lycka då listan toppas av Danmark, följt av Norge och Schweiz. På fjärde plats kommer Nederländerna och på femte plats Sverige. Olyckligast är invånarna i afrikanska Togo. Undersökningen är en kombination av mått som BNP, förväntad livslängd och enkätsvar om upplevd frihet, generositet och samhörighet.

Enligt rapporten har ”Världen har blivit en aning lyckligare och mer generös de senaste fem åren”. I 60 länder har lyckan ökat och störst är ökningen i Sydamerika och Karibien där befolkningen i 16 av 21 länder anser sig ha fått det bättre.

Listan över världens lyckligaste länder:

1. Danmark

2. Norge

3. Schweiz

4. Nederländerna

5. Sverige

6. Kanada

7. Finland

8. Österrike

9. Island

10. Australien

 

Världens minst lyckliga länder:

156 Togo, 155 Benin, 154 Centralafrikanska republiken, 153 Burundi, 152 Rwanda, 151 Tanzania, 150 Guinea, 149 Komorerna, 148 Syrien, 147 Senegal.