Jubileumsfirandet i full gång!

Nu har jubileumsfirandet dragit igång! Gårdagen bjöd på operan Figaros Bröllop och utdelning av SWEA:s pris Sigrid Paskells pris i scenkonsterna som i år gick till balettdansösen Emily Slawsky. En fantastisk föreställning som hade sålts slut till sista plats. Många njöt också av den vackra omgivningen kring Ulriksdals ”Confidencen” som stod inbäddad i sensommargrönska.

Idag har firandet fortsatt med ett givande årsmöte med avtackning av avgående styrelseledamöter och välkomnade av nya mm. Årsmötet följdes av en guldkantad lunch på Grand Hôtel. Flera tidigare pristagare av ”Årets Svensk i Världen hedrade 75-åringen genom sin närvaro och intervjuades av konferencier Helena Stålnert. Årets pristagare Zlatan Ibrahimovic kunde tyvärr inte närvara men sände sina hälsningar i en intervju som visades på plats. Se filmen på Youtube genom att klicka här!

På plats på Grand fanns dock författaren Anders Johnsson som berättade om de spännande personerna som förekommer i den jubileumsbok som skrivits med anledning av Svenskar i Världens 75-årsjubileum.

Kvällen fortsätter nu med mottagning på Stockholms Stadshus.

Foto: Tidigare pristagaren till Årets Svensk i Världen Björn Ulvaeus intervjuades av Helena Stålnert. På bilden även ordförande Michael Treschow och generalsekreterare Karin Ehnbom-Palmquist. Fotograf: Philip Bernhard.

Läs mer om