Skandinavien lyckligaste platsen att bo..

Om du vill känna dig gladare är det dags att styra kosan mot norden. Enligt 2012 Legatum Prosperity Index som mäts i 142 av världens länder är Skandinavien den plats där invånarna har mycket att vara nöjda och lyckliga över.

Skandinavien – lyckligaste platsen att bo..

För att se hela 2012 Legatum Prosperity Index-rapporten och listan klicka här! Det finns också ett fint bildspel om lyckligaste och sorgligaste länderna på Forbes Magazine – klicka här!

På toppen av listan hamnar Norge som följs av Danmark. På en hedrande tredje plats kommer Sverige. Studien, som utförs av Legatum Institute i London, har i år lagt till 32 nya länder. Samtliga 142 länder bedöms efter 89 faktorer såsom utbildning och hälsovård, ekonomiska situationen i landet och huruvida invånarna känner sig säkra och trygga.

Det här är första gången som USA inte återfinns på topp 10-listan utan hamnar på plats nummer 12. Det är den svåra arbetsmarknaden parat med det faktum att så många amerikaner måste kämpa hårt för att få ihop sin ekonomi, som gör USA ett mindre lyckligt land att leva i.

Luxemburg är det land där invånarna är hälsosammast medan Island vinner i kategorin ”säkraste landet”. Inte helt oväntat har Schweiz den bästa ekonomin i världen, liksom den bästa regeringen, enligt studien. Finland är nummer 7 och Island placerar sig på plats 15. Sist på listan hamnar Centralafrikanska republiken och näst sist Kongo som slås av Afghanistan. Irak landar på 131:a plats och Kina på 55:e.

För att se hela 2012 Legatum Prosperity Index-rapporten och listan klicka här! Det finns också ett fint bildspel om lyckligaste och sorgligaste länderna på Forbes Magazine – klicka här!