Generalsekreteraren besökte Berlin

Generalsekreterare Karin Ehnbom-Palmquist har deltagit i ett möte för nyanlända svenskar på svenska ambassaden i Berlin. Svenskar i Världen var väl representerat, även vårt ombud Elisabet Hellstedt, Virginia Palm, som tidigare varit projektledare för Utlandssvenskarnas Parlamentet 2011 och tidigare redaktören för Svenskar i Världens tidning, Andreas Hermansson, deltog. Virginia som går en masterutbildning i Berlin, är från och med nu också ungdomsombud i Berlin. Tillsammans fick vi tillfälle att presentera verksamheten och planer för Svenskar i Världen.

Från ambassaden deltog kulturrådet Marika Lagercrantz och Karin Viklund-Bornhausen och från SWEA i Berlin Gunilla Lager-Ebkes och Cecilia Stickler Schmidt. På plats fanns även nya kyrkoherden från Svenska Kyrkan i Berlin, Lena Brolin, liksom representanter från svenska skolan, svenska handelskammaren och handelskontoret. SVT World presenterade sitt programutbud och samlingen avslutades med en frågetävling på temat Berlin och – för barnen- Pippi Långstrump, en populär och välkänd figur även i Tyskland.