SVIV uppmärksammar Raoul Wallenberg 2012

I år skulle Raoul Wallenberg, en av de mest kända svenskarna utomlands, ha fyllt 100 år. Detta uppmärksammar regeringen med en rad olika evenemang under året som kommer.  

Den 4 augusti i år skulle den svenske diplomaten Raoul Wallenberg ha fyllt 100 år. Detta uppmärksammar den svenska regeringen med satsningen ”Raoul Wallenberg 2012”. En nationalkommitté med utrikesminister Carl Bildt som ordförande ska under året arbeta med projektet.

Sammorndnare för Raoul Wallenberg 2012 är före detta SVIV styrelsemedlemmen Olle Wästberg. Han menar att fokus för året består i att uppmärksamma de handlingnar som Wallenberg utförde och vad han stod för.

– Vi vill synliggöra behovet av tolerans för utsatta grupper av alla slag, både i kampen mot antisemitism och främlingsfientlighet, säger Olle Wästberg till UD-kuriren.

– Raoul Wallenbergs insatser under förintelsen visar att en människas individuella gärningar kan göra skillnad. Han är en förebild både i Sverige och i världen.

SVIV kommer under året att fortsätta uppmärksamma de event som kommer att arrangeras i samband med Raoul Wallenberg 2012.

Mer info om arrangemangen under året kan du hitta på regeringens officiella sida om Raoul Wallenberg 2012