SVIV:s undersökning uppmärksammad i tidningen Metro

Den undersökning, om hur många utlandssvenskarna är, som journalisten Ewa Hedlund har gjort på uppdrag av SVIV har uppmärksammats i en artikel i tidningen Metro. Där uppmärksammas särskilt att många flyttar utomlands utan att någonsin dyka upp i statistiken.

För att ta del av boken Utvandrare.nu – från emigrant till global svensk

”Totalt bor cirka 546 000 svenska medborgare nu permanent utanför Sverige. Det visar siffror från föreningen Svenskar i Världens enkätundersökningar med svenska ambassader. Någon officiell statistik finns dock inte att tillgå.

– Svenskar som flyttar utomlands ska själva anmäla att de flyttat. Men vi är generellt jättedåliga på att anmäla oss på plats så det är inte lätt att hålla reda på. När tsunamin slog till i Thailand var det katastrof för ingen visste hur många svenskar som fanns där, säger Kjell Jansson, kanslichef på Svenskar i världen.”, skriver Metro.

 

Läs hela artikeln här.