Nedläggningshotade ambassader räddas

En uppgörelse om budgeten för Regeringskansliet har nåtts mellan regeringen och Socialdemokraterna, skriver tidningen Riksdag och Departement. Uppgörelsen innebär att de nedläggningshotade ambassaderna i Buenos Aires, Hanoi, Kuala Lumpur och Luanda förblir öppna.

”Måndagens uppgörelse mellan regeringen och Socialdemokraterna innebär att Regeringskansliet får tillbaka de förlorade 300 miljoner kronorna och att regeringen omedelbart stoppar avvecklingen av ambassaderna i Buenos Aires, Hanoi, Kuala Lumpur och Luanda.

 

Regeringen och Socialdemokraterna är också överens om att utrikesförvaltningen ska stärka sin närvaro på viktiga tillväxtmarknader och att Exportrådet får mer pengar för att främja export bland annat till de länder där ambassaderna skulle läggas ner.”, skriver tidningen Riksdag och departement.

 

Läs hela artikeln här.

 

Bilden: den svenska ambassaden i Hanoi.