Seminarier om Sverige i Almedalen

Almedalsveckan pågår för fullt i Visby på Gotland. Under veckan, som kan beskrivas som en festival för politiker, hålls en mängd seminarier. SVIV listar här ett par seminarier som kan vara av intresse för utlandssvenskar.

Seminarier:

 

Nämnden för Sverigefrämjande i utlandet:
Vad kan varumärket Sverige göra för företag?
Deltagare: handelsminister Ewa Björling, cheferna för UD:s enhet för främjande och EU:s inre marknad, Exportrådet, Invest Sweden, Svenska institutet och VisitSweden.
Tid: Tisdagen den 5 juli 2011 kl. 12.00–14.00
Krukmakarens hus, Mellangatan 21, Visby

 

Utrikespolitiska Institutet:
Hur ser unga politiker på svensk utrikes- och säkerhetspolitik?

Deltagare: Claes Arvidsson, ledarskribent, SVD, Anders Lindberg, ledarskribent, Aftonbladet, Lena Ag, generalsekreterare, Kvinna till Kvinna, Måns Adler, grundare och VD, Bambuser, Javeria Rizvi Kabani, Svenska institutet, Frida Vernersdotter, ordförande UFS.

Tid: Onsdag 6 juli kl. 12.15 – 13.30
Plats: Mellangatan 21, Almedalen, Visby

 

1,6 miljonersklubben:

Tema: jämställd hälsa.

Deltagare: Nyamko Sabuni, biträdande utbildningsminister och jämställdhetsminister, Prof. Bo von Schoultz, Karolinska Institutet, Prof. Berit Berne, Uppsala Universitet, Lars-Erik Holm, generaldirektör Socialstyrelsen Karin Schenck-Gustafsson, professor och chef för Centrum för Genusmedicin, Karolinska Institutet och Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben.

Tid: Tisdag 5 juli kl. 15.00 – 18.30
Plats: m/s Sigyn i Visby hamn, Visby