Pensionerna höjs

Efter att pensionerna i två år har sänkts kommer de nästa år att höjas. En genomsnittspensionär kommer få 420 kronor mer i månaden före skatt, enligt tidningen Riksdag och Departement.

”Pensionsmyndigheten meddelar att inkomstpensionerna höjs med 3,5 procent och garantipensionerna med 2,8 procent. En pensionär med 12 000 kronor i månaden får en höjning med 420 kronor i månaden, före skatt. Om regeringens förslag att sänka skatten genomförs blir det 472 kronor mer i plånboken nästa år”, skriver Riksdag och Departement. Läs hela artikeln här.

 

Den skattesänkning som nämns i artikeln gäller för de som är bosatta och skattar i Sverige. Utlandssvenskar som har svensk pension betalar som bekant SINK-skatt. Regeringen har aviserat att SINK-skatten kan komma att sänkas 5 % nästa år. Detta en är fråga som SVIV bevakar noga och som kommer tas upp på Utlandssvenskarnas parlament i augusti. Förhoppningsvis kan de utlandssvenska pensionärerna se fram emot en bättre ekonomi efter årsskiftet.