Krönikör protesterar mot nedläggning av ambassaden i Buenos Aires

Aftonbladets krönikör Martin Ezpeleta kommenterar i en krönika beslutet om att lägga ned den svenska ambassaden i Buenos Aires. ”På det sättet kommer regeringen att spara sju miljoner kronor om året. Klokt val? Nä, det är så korkat att man baxnar”, skriver krönikören.

”Svensk-argentinska handelskammaren, där företag som Volvo, Ericsson, ABB och Tetra Pak ingår, har skickat två brev till Carl Bildt och bett om en förklaring. De har inte fått något svar alls. Svenska kyrkan i Buenos Aires har också hört av sig till regeringen. Inte heller där har man bemödat sig att svara. Inte ens svenska ambassaden själv vet varför man blev utvald.”.

 

”Det finns ett 40-tal svenska företag i Argentina. Möjligheterna att göra affärer som främjar svenska intressen är stora. Den argentinska ekonomin växer ju i Kina-takt. Men det finns också mörka orosmoln på himlen. Den senaste månaden har Argentina försvårat importen på en mängd varor, bland inom tillverknings- och bilindustrin. Här har ambassaden en mycket viktig funktion att fylla, säger de svenska företagen själva.”, skriver Martin Ezpeleta.

 

Läs hela krönikan här.