SVIV:s vice ordförande Steve Trygg i Fokus

Föreningen Svenskar i Världens vice ordförande och utlandssvensken Steve Trygg intervjuades i senaste numret av tidningen Fokus. Under rubriken ”En svensk Mad Man” berättar Steve om alla åren som svensk och reklamman i New York.

Steve Trygg nämner i artikeln sitt engagemang i föreningen Svenskar i Världen liksom Svenska handelskammaren i New York och svarar så här på frågan om han är mest svensk eller amerikan:

 

”För elva-tolv år sedan jobbade jag och provbodde nio månader i Sverige. Karin och jag kände oss efter alla år som främlingar i vardagen och frågade oss: Vill vi vara utlänningar i Sverige eller vill vi vara utlänningar i Amerika? Jag är rotlös. Jag hör inte hemma någonstans. Jag klarar av att vara var som helst. Men i slutändan –»I’m still a fucking Swede and proud of it.«”.

 

Läs hela artikeln på tidningen Fokus hemsida.

 

Bilden: Steve Trygg tillsammans med utlandssvensken Barbro Ehnbom och Sveriges honorära generalkonsul i New York David Dangoor vid ett SVIV-event i New York förra året.