Sverige bäst på integration enligt undersökning

Enligt indexet Mipex får Sverige högst poäng i världen på integration. Visst är det glädjande att få en internationell topprankning, men vi ska inte lura oss att tro att integrationen därmed är löst, säger integrationsminister Erik Ullenhag till tidningen Riksdag och departement.

Integrationsministern menar att det fortfarande är för stor skillnad mellan inrikes-  och utrikesföddas sysselsättningsgrad, enligt tidningen Riksdag och departement.

 

Sverige följs i integrationstoppen av Portugal, Kanada, Finland och Norge enligt indexet. I botten ligger Cypern, Sloavakien och Grekland. Indexet har fått kritik för att vara alltför formellt och bara ta hänsyn till juridiska hinder.

 

Läs hela artikeln på tidningen Riksdag och departements hemsida.

 

Bilden: integrationsminister Erik Ullenhag (fp), foto av Johan Ödmann.