Allt fler anmäler inkomster utomlands

”Allt fler svenskar med odeklarerad förmögenhet utomlands träder fram och betalar utebliven skatt. Avtal mellan länderna gör det svårare att gömma undan pengar och skatteparadisen är snart ett minne blott”, skriver Svenska Dagbladet.

Under 2010 har nästan 400 personer kontaktat Skatteverket för att göra rätt för sig och det handlar om stora pengar. Myndigheten uppskattar att de aktuella ärendena kommer att inbringa mellan 250 och 300 miljoner kronor i skatteintäkter.”, skriver Svenska Dagbladet.

Cecilia Gunne, skatterådgivare på Valbay international tillika skribent i SVIV:s tidning Svenskar i Världen intervjuas i artikeln. ”Varannan ny kund som kommer till mig vill ha hjälp med skatterättelse. Redan under 2009 märkte jag av en ökning men under förra året har tillströmningen av kunderna varit ännu större” säger hon.

Läs hela artikeln på Svenska Dagbladets hemsida.