Borgerlig minoritetsregering utsedd

Den borgerliga alliansen har presenterat den nya minoritetsregeringen som leds av statsminister Fredrik Reinfeldt.  

Den nya regeringen består av 24 statsråd, varav många var ministrar också under föregående mandatperiod samt sju helt nya statsråd.

 

De nya statsråden är; Stefan Attefall (KD) civil- och bostadsminister, Ulf Kristersson (M) socialförsäkringsminister, Hillevi Engström (M) arbetsmarknadsminister, Erik Ullenhag (FP) integrationsminister och biträdande arbetsmarknadsminister, Anna-Karin Hatt (C) IT- och regionminister och biträdande näringsminister, Peter Norman (M) finansmarknadsminister och Catharina Elmsäter-Svärd (M) infrastrukturminister.

 

På regeringens hemsida finns hela listan över ministrarna i den nya regeringen. På hemsidan publiceras också en intervjuserie med statsråden, först ut är statsminister Fredrik Reinfeldt. Regeringens hemsida hittar du här.