SVIV uppvaktade utrikesminister Carl Bildt

Onsdagen den 7 april besökte generalsekreterare Karin Ehnbom-Palmquist och ordförande Ulf Dinkelspiel utrikesminister Carl Bildt för att överlämna resolutionerna från utlandssvenskarnas parlament. Särskilt viktiga frågor som föreningen arbetar med lyftes upp, bland andra problemen med SINK-skatten samt svårigheten att som utlandssvensk förnya sitt pass.

Utrikesministern gav ett mycket avslappnat och framför allt intresserat
intryck, då han lyssnade till och kommenterade de åsikter generalsekreteraren och ordföranden framförde. Ministern menade att det inte vore mer än rimligt att möjligheten till eventuella åtgärder i dessa frågor utreds vidare, redan nu finns ju till exempel mobila pass-stationer, men utvecklingen skulle kunna gå längre.

SVIV besöker UD

Läs vad utrikesminister Carl Bildt själv skriver om mötet på sin blogg, här.