Fokus USA har fått en fantastisk start!

Över 150 personer kom till mottagningen på Roger Smith Hotel i New York den 19 april. Inga flyg gick från Arlanda på grund av vulkanutbrottet på Island, så generalsekreteraren kom inte fram i tid, men tack vare vår styrelseledamot Steve Trygg med våra lokala ombud i New York och New Jersey, Karin Trygg och Gunhild Ljung, kunde kvällen genomföras med stor framgång!

Fokus USA har fått en fantastisk start!

På bilden styrelseledamoten Steve Trygg, svensk-amerikanska affärskvinnan Barbro Ehnbom och David Dangoor, Sveriges honorära generalkonsul i New York. Bild av Katarina Åström.

Publiken var entusiastisk och alla njöt av att träffas under så glada och otvungna former. Det finns många svenska organisationer i New York och SVIV träffen gav dem alla en chans att komma tillsammans och ha en trevlig kväll.

Steve berättade om Svenskar i Världen och de fördelar organisationer har att erbjuda, vilket bemöttes med stort intresse och vi hoppas nu på många nya medlemmar! Madeleine Kristoffersson och Eva Engman, med skicklig ackompanjatör på gitarr, stod för den mycket uppskattade underhållningen. Barbro Ehnbom framförde stort tack till Steve för en fantastisk och välorganiserad kväll och framförde också en hälsning från generalsekreteraren.

Madeleine Kristophersson och Steve Tryg

Madeleine Kristophersson och Steve Trygg. Bild av Katarina Åström.

Tack var ett stort antal generösa bidrag gick många av gästerna hem med roliga och trevliga door prizes. Sveriges nye honoräre generalkonsul i New York var med och många välkända och framgångsrika svenskar syntes i vimlet. En rolig och lovande start för Svenskar i Världens Fokus USA 2010 projekt. Från och med idag med generalsekreteraren på plats inför den fortsatta turnen…