Ny projektansvarig för Fokus USA

Johan Höglund som studerar vid Uppsala Universitet påbörjade i veckan sin praktik på SVIV som projektansvarig för Fokus USA. Läs Johans presentation av sig själv och Fokus USA!

Mitt namn är Johan Höglund, och jag håller för närvarande på att utbilda mig till statsvetare vid Uppsala Universitet. Jag har under studietiden förutom statskunskap bland annat läst historia samt freds- och konfliktkunskap.

 

Måndagen den tionde januari påbörjade jag min praktik på SVIV som projektansvarig för ”Fokus USA”. Av ett totalt antal om cirka 500 000 utlandssvenskar beräknas 100 000 bo i USA. Målet med projektet är att föreningen – till så många av dessa som möjligt – ska nå ut med information om vad SVIV kan erbjuda dem, och förhoppningsvis därmed också skapa ett större intresse för föreningens arbete. Ett framträdande inslag i projektet kommer att vara den turné i USA som föreningen anordnar i slutet av april. Då kommer generalsekreteraren att resa runt till en rad amerikanska städer där SVIV håller olika arrangemang.

 

Det känns personligen väldigt roligt och spännande att få vara med i utformningen av projektet, och jag ser fram emot att komma igång med arbetet. Jag hoppas och tror att vi tillsammans med SVIV:s ombud i USA, samt våra andra samarbetspartner kan göra detta projekt till ett framgångsrikt sådant.

 

För den som är intresserad kommer undertecknad också i mån av tid och inspiration att här på hemsidan blogga om det dagliga arbetet på kansliet i Stockholm. Så småningom, när projektet börjar ta en mer konkret form kommer vi naturligtvis också att lägga ut information om programmet på hemsidan.

 

Alla som har frågor kring projektet, eller som känner sig manade att hjälpa till är välkomna att vända sig till mig på e-postadress: fokususa@sviv.se

 

Vänliga hälsningar Johan Höglund.