Utlandssvenskarnas parlament en succé

Det blev en oerhört lyckad dag där de tio arbetsgrupperna diskuterade fram en rad mycket intressanta resolutioner. Även de inbjudna politiker som medverkade var mycket vänligt inställda till våra frågor. Socialdemokraternas Leif Pagrotsky sa bland annat att en specifik minister med ansvar för utlandssvenskarna borde inrättas.

Totalt deltog 200 personer i Utlandssvenskarnas Parlament 2009, en enorm ökning jämfört med 2007 års parlament, då drygt 120 personer var med. Svenskar i Världens styrelseordförande Ulf Dinkelspiel sa under sitt avslutningstal att han är övertygad om att Utlandsvenskarnas Parlament är här för att stanna, och att det med tiden kan bli en institution.

En mer utförlig rapport från evenemanget med bilder och en presentation av resolutionerna kommer att publiceras efter den 14 september. Detta på grund av att varje arbetsgrupps ledare kommer att lämna in respektive grupps sammanställning från denna mycket givande dag just den 14:e.