Upplysande läsning om Sverige och svenskan

LYS är ett oberoende förlag med specialistkompetens inom svenska och svenskhet. De hjälper nya, etablerade och utlandsboende svenskar samt deras familjer och kollegor genom deras böcker och publikationer. De ger ut specialiserade läromedel i svenska språket, guideböcker till svensk kultur samt skön- och facklitteratur baserat på personliga erfarenheter av att leva i olika länder och kulturer. LYS vill främja bättre språkkunskaper och interkulturell förståelse för ett lättare vardags- och arbetsliv i det nya landet.

LYS böcker i urval:

  • Tacos, tvättstuga och tack för senast: Svenska vanor A–Ö av Mattias Axelsson. En djupdykning i hur den nutida svensken firar högtider och lever vardagsliv. I engelsk översättning: Beyond Fika.
  • Swedish for Parents av Sarah Campbell. Guide till språk, kultur och samhälle med tema föräldraskap och småbarnsår.
  • Working in Sweden: The A–Z Guide av Anne Pihl och Sofi Tegsveden Deveaux.  I svensk översättning: Jobba i Sverige A–Ö. En underhållande och informativ guide till svensk arbetsplatskultur. (Kommer 20 augusti, går att förbeställa).
  • Sill i päls av Kristoffer Lieng. En humoristisk skildring av livet som utlandssvensk i Frankrike, Lettland och framför allt Ryssland.
  • Falukorv och andra fasor av Tomas Spragg Nilsson. Ett personligt projekt i hur man egentligen blir svensk. I engelsk översättning: Fear and Falukorv.

Som medlem i Svenskar i Världen får du reducerade priser på alla LYS titlar enligt nedan:

Böcker

Medlemmar i SVIV får 15 % rabatt på alla LYS titlar på lysforlag.com/shop

Logga in för att komma åt medlemskoden för denna förmån.

Kontaktinfo

Tel: 070-045 48 75 E-post: redaktion@lysforlag.com