Fonus International

Fonus International i samarbete med Familjens Jurist

Över en halv miljon svenskar bor utomlands för arbete, studier eller som seniorer. När någon dör utanför Sverige kan det bli både dyrt och krångligt för anhöriga att ordna med hemtransport och begravning. Fonus vill underlätta för anhöriga i en svår och utsatt situation, därför har de tillsammans med Familjens Jurist tagit fram tjänsten Fonus International.

Tillsammans med deras internationella partners hjälper Fonus till med allt, från transporten till och mottagandet i Sverige. Fonus International kontaktar lokala myndigheter för att ta hand om administrationen med anledning av dödsfallet. Dessutom håller de kontakten med svensk ambassad och ser till att alla nödvändiga dokument tas fram, översätts och legaliseras. Att anhöriga själva inte behöver ordna alla steg kan spara både tid och pengar.

På plats i Sverige ordnar Fonus International begravningen. Genom Familjens Jurist kan de dessutom hjälpa till med hela processen från bouppteckning till arvskifte om den avlidna hade hemvist i Sverige. Om det ska göras utomlands kan Fonus agera mellanhand.

Många av de svenskar som bor utomlands saknar en försäkring som täcker kostnader för hemtransport vid dödsfall. En vanlig reseförsäkring gäller i 43 dagar. Är du svensk medborgare och bor utomlands? Då kan du teckna en kapitalförsäkring på folksam.se. En bra idé för att ligga i framkant med planeringen är att fylla i Vita Arkivet och skriva testamente. Även det kan Fonus International hjälpa till med.

Ring Fonus International på +46771-87 00 87. De svarar dygnet runt!

Mer information finns på fonus.se