HEMFLYTT

En dag kanske du vill flytta hem igen

Du kanske har jobbat eller pluggat flera år utomlands och känner att det är dags att flytta hem till Sverige igen. En hel del har säkert förändrats sen du reste. Du själv har fått nya intryck och mött andra värderingar. Precis som när du flyttade utomlands, kräver flytten hem sina förberedelser. Både praktiskt och mentalt.

HEMFLYTT bild webb

Utlandssvenskar uppgår till ca 660 000 individer, varav uppskattningsvis 20 000 återvänder varje år, många av dem med unik och för Sverige ekonomiskt värdefull kompetens. Svenskar i Världen arbetar för en mer rättvis värdering av utlandskompetens på den svenska arbetsmarknaden. Sverige måste måste vara attraktivt för ett globalt alltmer rörligt kunskapskapital och svenska politiker bör, så som många andra länder redan gjort, implementera system för att ta tillvara på kompetens som tillägnats utomlands.

Vi hjälper dig dessutom med goda råd kring alla praktiska frågor som bank, försäkringar, skolor, pension med mera. Från det du behöver tänka på innan flytten sker, till det som gäller när du etablerar dig hemma igen. Vi bryr oss.

 

 

 
                                                                                                                                                                                            Till startsidan