Unga Svenskar i Världen

Du vet väl att det är helt gratis att vara ungdomsmedlem till och med året då du fyller 30? Läs mer om hur du blir medlem här.

Följ oss i sociala medier 
På Facebook finns vi både som Svenskar i Världen och Unga Svenskar i Världen. På Instagram hittar du oss under namnet @svenskarivarlden. Vi finns även på LinkedIn där heter vi Svenskar i Världen/Swedes Worldwide. På Twitter, ja där heter vi @svenskarvarlden.

Seminarier
Med jämna mellanrum anordnar vi seminarier, bland annat om internationella studier och vikten av att ta tillvara internationell kompetens. Håll utkik i våra sociala medier för att inte missa något.

SISA
Swedish International Students and Alumni, SISA, är en organisation vi samarbetar med. De har även många egna evenemang som kan vara intressanta för yngre utlandssvenskar. Bland annat ordnar de ett trevligt glöggmingel.

Utrikesdepartementet och ambassaderna
UD har en mängd ambassader, konsulat och andra posteringar utomlands som ofta söker praktikanter varje termin. Klicka här för att komma till samlingsplatsen för utlysningen av Regeringskansliets praktikplatser.

Svenska Handelskammare utomlands
Många av de handelskammare som finns utomlands har även praktikplatser för svenska ungdomar. Klicka här för att se en lista över svenska handelskammare utomlands och gå sedan vidare till varje individuell handelskammare för att se om de har aktuella praktikplatser.

Uppsats som berör utlandssvenskar
Håller du eller någon du känner på att skriva en uppsats som på ett eller annat sätt berör utlandssvenskar eller skulle kunna vara till intresse för utlandssvenskar? I så fall får du gärna skicka den till oss så kan vi publicera den i någon av våra kanaler.

Ungdomsledamöter i styrelsen
Sist men inte minst – möt våra två ungdomsledamöter i styrelsen; Adrian Stymne och Hanna Waerland-Fager. De har extra fokus på att säkerställa att rösterna som tillhör ungdomar och unga vuxna uppmärksammas.