Unga Svenskar i Världen

Svenskar i Världens Ungdomsgrupp arbetar för unga nuvarande, tidigare och blivande utlandssvenskar. Den här sidan är till för de unga utlandssvenskarna och uppdateras av oss i Ungdomsgruppen. Här lägger vi kontinuerligt upp nyheter, tips på evenemang eller möjligheter utomlands, och annan värdefull information som rör just unga svenskar runtom i världen. Har du några förslag på någonting vi borde belysa, arbeta för eller lägga upp på sidan är du välkommen att höra av dig till kansliet!

Bli medlem
Du vet väl att det är helt gratis att bli ungdomsmedlem i Svenskar i Världen till och med året då du fyller 30? Läs mer om hur du blir medlem här.

Följ oss i sociala medier 
På Facebook finns vi både som Svenskar i Världen och Unga Svenskar i Världen. På Instagram hittar du oss under namnet @svenskarivarlden. Vi finns även på LinkedIn och där heter vi Kansliet Svenskar i Världen.

Evenemang

After work
Med jämna mellanrum anordnar vi AW i Stockholm, ofta i samarbete med andra organisationer. Där kan du som utlandssvensk komma och mingla med andra likasinnade. Håll utkik på Svenskar i Världens Facebooksida för de senaste evenemangen.

Seminarier
Vi har tidigare anordnat flera seminarier för unga, bland annat om internationella studier och om tillvaratagandet av internationell kompetens. Fler seminarier planeras inom kort. Även här råder vi att hålla utkik på Facebook för de senaste nyheterna.

SISA
Swedish International Students and Alumni, SISA, är en organisation vi samarbetar med. De har även många egna evenemang som kan vara intressanta för yngre utlandssvenskar.

Praktikplatser och andra möjligheter utomlands

Är du sugen på att ge dig ut i världen och samtidigt lära dig något nytt? Här nedan listar vi tips på praktikplatser och annat att göra utomlands. Dessutom finns här också tips på stipendier du kan söka för att finansiera din utlandsvistelse.

Utrikesdepartementet och ambassaderna
UD har en mängd ambassader, konsulat och andra posteringar utomlands som ofta söker praktikanter varje termin. Klicka här för att komma till samlingsplatsen för utlysningen av Regeringskansliets praktikplatser.

Svenska Handelskammare utomlands
Många av de handelskammare som finns utomlands har även praktikplatser för svenska ungdomar. Klicka här för att se en lista över svenska handelskammare utomlands och gå sedan vidare till varje individuell handelskammare för att se om de har aktuella praktikplatser.

Skicka in din uppsats om utlandssvenskar till oss

Håller du eller någon du känner på att skriva en uppsats som på ett eller annat sätt behandlar utlandssvenskar eller skulle kunna vara till intresse för utlandssvenskar? Då vill vi att du skickar in din uppsats till oss på Svenskar i Världen. Om du skriver eller har skrivit en uppsats som skulle kunna vara intressant för våra följare så skicka in den till oss på svenskar.i.varlden@sviv.se så publicerar vi den i någon av våra kanaler.

Uppsatser som skickas in kommer att publiceras här.

Inspiration från andra unga utlandssvenskar

Podden Don’t call it a dream handlar om livet utomlands och görs av två svenskar. Läs mer och lyssna på deras hemsida.