Att flytta med

Kära medföljare! Du som nu läser detta har kanske fått frågan om att flytta utomlands eftersom din partner har erbjudits ett arbete utanför Sverige, eller så har du redan gjort valet och flyttat med utomlands.

Att flytta och bosätta sig i ett nytt land kan vara både spännande och lärorikt. Därför är det viktigt att tänka igenom, mer än en gång, vilka fördelar och möjligheter som det finns med en medflytt. Har du bestämt dig för att flytta utomlands rekommenderar vi att du även läser skriften ”Att flytta ut från Sverige”, eftersom den ger dig handfasta råd om själva flytten. Denna skrift är tänkt att ge dig tips och inspiration under en utmanande och spännande tid i ditt liv.

Vare sig du går med på att flytta med din partner utomlands eller inte kan det vara ett svårt beslut att fatta. Kanske har du barn som måste tas med i beräkningarna? Kanske är det jobbet och karriären som känns som ett hinder? Eller känns steget för stort att du oroar dig över att du inte kommer att trivas i ett annat land, med en annan kultur och nya människor? Oavsett om du stannar kortare eller längre tid utanför Sverige kommer minnena alltid att vara speciella. Den erfarenhet och de upplevelser du bär med dig förändrar dig och förhoppningsvis berikar dig på ett positivt sätt.

Det kan vara lätt att känna att man tar sig vatten över huvudet när man går med på att ytta utomlands för första gången. Att inte ha några tidigare erfarenheter av ett utlands ytt och inte veta hur det kan gå för en själv som medföljare kan kännas läskigt. Det kan rent utav bli anledningen till att man till slut tackar nej till erbjudandet. Eller att man tackar ja, för äventyrets skull. Många tar ändå steget och yttar med. De ser fördelarna före nackdelarna.

Vår förhoppning med denna skrift är att du ska få styrkan och modet att våga ta dig ut i världen med din partner. Något som kan bli ett äventyr för livet!

Trevlig läsning med önskan om en spännande och givande tid utomlands!

När du sedan kanske är på väg hem till Sverige igen, rekommenderar vi dig att läsa ”Att flytta hem till Sverige – praktiska råd och tips för återvändande svenskar”.

Är du inte medlem men vill komma åt materialet. Gå med hos oss.

Tillbaka till innehållsförteckningen om medflytt